9. oktober 2024

Ny rekord - HCA Marathon overgik Springsteen

Da Bruce Springsteen gav koncert i Odense den 9. juli, katapulterede han samtidig et rekordsalg af letbanens QR-billetter med helt præcist 5.106 billetter på én dag.

En rekord, som ikke fik lov at stå ret længe, viser det sig nu. Søndag den 29. september skabte HCA Marathon tæt trafik ikke kun på løberuten gennem Odense, men også i letbanen hvor der i alt blev solgt 5.192 solgte QR-billetter. Ny rekord - og anden gang, at dagssalget af QR-billetter overstiger 5.000 styk.  

Nyhedsbrev - tilmelding

"Vi havde fyldte tog dagen igennem, og vi glæder os særligt over, at rigtigt mange løbsdeltagere, der ankom i bil til Odense fra resten af landet, valgte at benytte vores Park & Ride ved motorvejen - og derfra ta' letbanen ind til startområdet," fortæller Lotte Stensberg, kommerciel chef ved Odense Letbane.

Flere tog i 2025

QR-billetterne udgør kun en mindre andel af det samlede passagertal, men fordi salget er direkte målbart fra dag til dag, giver QR-billetterne et vigtigt her-og-nu-fingerpeg om letbanens passagertilstrømning.

"De høje passagertal betyder, at vi ved HCA Marathon i 2025 vil sigte efter at køre med højere frekvens dagen igennem - og dermed fravige den normale søndagskørsel med afgange hvert 15. minut. Efterspørgslen rækker til mere, og det vil vi gerne imødekomme," siger Lotte Stensberg.

De 5 dage med flest solgte QR-billetter


Foto: Flemming Wedel

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070