Se her, hvordan du får billet til letbanen. Vær OBS på, at du altid skal have gyldig billet, FØR du stiger på letbanen
Har du brug for at tale med med en medarbejder, så kan du ringe til FynBus Kundecenter (FynBus besvarer kundehenvendelser både for busser og for letbanen).
Du kan også møde op i Kundecentret (på Odense Banegård Center), hvis du ønsker hjælp af en kundemedarbejder til for eksempel at oprette rejsekort.
Dannebrogsgade 10
5000 Odense C
Tlf. 63 11 22 00
Mandag: 10-17
Tirsdag: 10-16
Onsdag: Lukket
Torsdag: 9 - 16
Fredag: 10 - 15
Telefonisk ekspedition inden for åbningstider,
dog lukket dagligt kl. 12-13 (onsdag helt lukket)
Letbanen og bybusserne benytter de samme zoner og billetsystemer. Derfor er priserne ens. Har du rejsekort, skal du tjekke ind hver gang du skifter transportmiddel.
Letbanens mobile QR-billet koster 15 kroner for alle på 26 år eller mere (Odense NU). Er du under under 26 år, koster en billet 10 kroner (Ung Odense).
Med rejsekortet koster en tur mellem 14 og 21 kroner - afhængig af dit rejsemønster og rejsetidspunkter. Du kan læse mere om pristaksterne for 2024 her.
En almindelig enkeltbillet købt i Rejsebillet-appen koster 26 kroner (2024). Fordelen ved enkeltbilletten er, at den kan forudbestilles.
Ja, du kan godt tjekke flere ind på et rejsekort. På hver perron er der en særlig rejsekortstander til tjek-ind af flere. Der er en manual på standeren, som du kan følge. Du finder den også her.
Er du under 26 år, kan du købe en Ung Odense-billet for 10 kroner ved at scanne en QR-kode på en letbanestation. Du finder også billetten letbanens webshop, letbanebillet.dk
To børn under 12 år kan rejse med gratis, hvis de er i følge med en voksen (min. 16 år).
Du kan købe billet til letbanen på flere måder:
OBS: Det ikke muligt at købe billet i letbanetoget eller på letbanens stationer.
Der er ikke billetautomater på letbanens stationer.
Beslutningen blev truffet i anlægsperioden efter samråd med Odense Kommune – og er begrundet i, at automaterne ville koste et betydeligt millionbeløb i både installation og løbende drift. Udgifterne ville således langt overstige det forventede billetsalg i automaterne. Her spiller det ind, at kun ca. fem procent af FynBus’ billetsalg sker via salg i busserne.
I stedet for billetautomater kan du på alle letbanestationer scanne en QR-kode med din smartphone - og på den måde nemt og hurtigt købe billet til letbanen via MobilePay (eller betalingskort).
Har du ikke en smartphone, kan du i stedet benytte rejsekort - eller købe en fysisk enkeltbillet i udvalgte butikker tæt ved letbanen (se salgssteder)
Det er ikke muligt at købe billet ved letbaneføreren.
Ja, det kan du. De billetter og pendlerkort, du bruger ved rejser med FynBus, DSB og GoCollective (Svendborgbanen), kan du også bruge i letbanen.
Dog er en Orange DSB-billet ikke gyldig i letbanen - her er du nødt til at købe en særskilt billet til letbanen.
Ja, reglerne for billetter og pendlerkort er ens i både letbane og busser (FynBus). Alle billettyper kan benyttes begge steder.
Du skal have gyldig billet for at rejse med letbanen. Billetten skal være købt, FØR du stiger ind i letbanetoget. Har du ikke gyldig billet, eller har du købt billetten efter påstigning, risikerer du at få en kontrolafgift.
Taksterne for kontrolafgifter er 1.000 kr. for voksne, 500 kr. for børn og 500 kr. for hunde.
Læs mere om de landsdækkende rejseregler, der også gælder i letbanen.
Ja, hvis I er en skoleklasse eller et børnehus fra Fyn eller Langeland, kan I køre gratis med letbane og med FynBus. Rejsen kan foregå på hverdage uden for myldretiden eller i weekender/helligdage.
Rejsen skal bestilles på forhånd som grupperejse - læs mere her
Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S
CVR 36478497
EAN 5798006615070