Kørestolsbruger på vej ud af letbanetoget

Let adgang for alle

Letbanen er designet med størst mulig hensyn til passagerer, som på den ene eller anden måde har ekstra udfordringer med at komme rundt i byen.

Først og fremmest har toget niveaufri indstigning. Du skal ikke forcere nogen trin for at komme ind eller ud af toget, hvilket er en stor fordel, hvis du sidder du i kørestol, benytter rollator eller på anden vis har en funktionsnedsættelse.

To flexområder i hvert tog

Letbanetoget har to flexområder, som er særligt egnede for kørestole, rollatorer, barnevogne mm. Ved klapsæderne er der seler, hvor du kan fastspænde cykler.

Handicapvenlige cykler tilladt

Som udgangspunkt er ladcykler og tandemcykler ikke tilladt i letbanen af hensyn til pladsforholdene. Dog er trehjulede handicapcykler tilladt - og det er også tilladt at tage en ladcykel/rickshaw med, hvis du kører med passagerer, der er bevægelseshæmmede.

Specialcykler skal overholde disse mål:
Maksimal vægt for cyklen: 100 kilo
Maksimal længde: 250 centimeter
Maksimal bredde: 100 centimeter

Mere tid ved ind- og udstigning

Ved ind- og udstigning har toget lavtsiddende døråbningsknapper, som kan nås fra en kørestol. Normalt standser letbanen i ca. 20 sekunder ved hver station, men har du brug for mere tid, kan du trykke på en mertidsknap, der sidder på dørene – både indvendigt og udvendigt. Knappen giver letbaneføreren besked om at vente med at lukke dørene, indtil alle er sikkert inde i toget.

Kontraster - vigtigt for svagtseende

For svagtseende passagerer er kontraster en vigtig faktor. Togets udvendige grundfarver, sort og beige, er netop valgt for at sikre en god kontrast i forhold til omgivelserne. Samme hensyn gælder indvendigt i letbanen, hvor der er lagt vægt på et enkelt og roligt design med tydelige kontraster.


Ofte stillede spørgsmål

Tilgængelighedsrapport

Se rapport fra tilgængelighedsgruppens arbejde med at evaluere og rådgive om letbanens design.

Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S

CVR 36478497

EAN 5798006615070